We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Contact us

Ödem Atıcı 11 Besin

Ödem Atıcı 11 Besin

Bu yazıda sizler için kanıtlanmış ödem atıcı 11 besini inceledik. Nedir bu ödem atıcı 11 besin? Birlikte inceleyelim. Aynı zamanda ödem atıcı 11 besin yazısında sizler için hazırlanmış tarifler bulabilirsiniz.

1.Kiraz Sapı

Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, İran ve Türkiye dünyanın en büyük kiraz üretici ülkeleridir. Türkiye’de üretim genellikle Orta Anadolu ve Göller Bölgesi, İç Ege ve Marmara Bölgesi’nde yapılmaktadır. İzmir başta olmak üzere (% 12.7), Bursa, Amasya, Afyon, Isparta, Konya, Manisa, Sakarya ve Kocaeli en fazla kiraz üretiminin yapıldığı illerdir.

Kiraz zengin mineral içeriğinin yanı sıra, yüksek miktarlarda antioksidan özelliği gösteren A, B ve C vitaminleri ve antosiyanin içermektedir. Tadının çekici nitelik taşıması, diğer meyvelerin bulunmadığı dönemde olgunlaşarak, pazara ulaşması nedeniyle kiraza olan talep oldukça yüksektir.

Taze meyve ve sebzeler antioksidan özellikleri, vitaminler, diyet lifi ve mineraller içerdikleri için insan beslenmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Kiraz meyvesi de önemli miktarda antosiyanin ve polifenol içermektedir.

Kiraz sapının kurutulmuş halinin kendine özgü basit bir kimyasal yapısı vardır. Karmaşık olmayan, düzenli bir selülozik yapıya sahiptir. İçerdiği etkin maddelerin az ve bağımsız olması kiraz sapının güçlü bir tedavi edici bitki olmasını sağlamaktadır. Kurutulmuş kiraz sapı hem dolaşımı hem de vücutta biriken toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Bayanlarda regl döneminde oluşan ödem, ileri yaşlarda ayaklarda oluşan ödeme karşı oldukça etkilidir. Organ veya doku ödemine karşı etkisi yapılan çalışmalarda çok az olduğu gözlemlenmiştir.

Kiraz sapının yüksek flavonoid ve potasyum içermesi sebebiyle sapların hafif diüretik etkisi olduğu ve böbrek taşı tedavisinde kullanılabileceği rapor edilmiştir. Kiraz sapı iltihapları azaltır. Kurutulmuş kiraz sapları idrar söktürücü özelliğe sahiptir.Sıcak suda demlendiği zaman yüksek tansiyona ve böbrek taşı hastalıklarının tedavisinde bitkisel bir ilaç olarak kullanılabilir.

Kirazın vücuttan su attığı bilinen en genel özelliğidir. Vücudun tuz dengesini olumsuz etkilemeden vücuttan su atması ve kanı sulandırması sebebiyle kalbin daha rahat çalışmasını sağlar. Bu özellik meyvelerde çok nadir görülen bir özelliktir. Trigliseridin ve kolesterolün düşürülmesinde etkilidir. Kirazın kabuğu ve sapı doğal bir antioksidan kaynağıdır.

2.Ananas

Ödem atıcı olan Ananas, bol lifli tropikal bir meyve olmasından dolayı bağışıklık sistemini rahatlatıcı ve aynı zamanda ödem atmak için ideal bir meyvedir. Her mevsim marketlerde, raflarda bulabileceğiniz ananası beslenme programınızda isterseniz meyve olarak tüketebilir ya da suyunu içebilirsiniz. Ananasın çekirdek kısmı, meyve kısmından iki kat daha fazla“bromelain” maddesi içermektedir.

 Bromelain Nedir?

  • Ananas bitkisinden (Ananas comosus) elde edilen proteolitik özellikli (protein sindirici) bir enzimdir.
  • Bromelain vücuttaki proteinleri ayrıştırıcı ve sindirici bir enzimdir.
  • Etkili ödem ve iltihap gidericidir.
3.Yeşil Çay

Ödem atıcı olan Yeşil çay, özellikle Çin, Kore, Japonya ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde dünya çapında popüler bir içecek olarak tüketilmektedir.

Farmakolojik etkilerden sorumlu yeşil çaydaki en büyük ve en kimyasal önleyici bileşen, epigallocatechin-3-gallate (EGCG) ‘dir.

Yeşilçay ayaklarda ve bacaklarda görülen şişmeyi azaltmak için iyi bir ödem atıcıdır.

4.Maydanoz

Genel sağlık için önemli bir yere sahip olan vitamin ve mineralleri içinde barındıran maydanoz ödem atmasının yanında aynı zamanda vücuttaki yağ miktarının azalmasına yardımcıdır.

Bunun yanında maydanoz,

  • Cildi güzelleştirir,
  • Böbrek taşı,
  • Sindirim sorunları,
  • Adet dönemi problemleri,
  • Astım ve öksürüğe iyi gelmektedir.
5.Biberiye

Herhangi bir sağlık sorunu yoksa; biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çaylarından içmek de ödemin atılmasında faydalı olabiliyor. Biberiyenin içeriğinde bulunan tanen, acı maddeler, organik asitler, glikozit ve uçucu yağlar kan dolaşımının hızlanmasına ve ödemin atılmasına yardımcı oluyor.

Ancak,

Biberiyenin bir diğer önemli zararı ise, akciğer ödemi veya diğer bir anlamıyla akciğerlerde sıvı birikmesidir. Bu ilaç etkileşimleri veya biberiyenin fazla tüketilmesi sonucu oluşmaktadır.

Bu sorun tedavi edilmezse, ciddi sağlık sorunlarına ve komplikasyonlarına neden olabilmektedir.

6.Kefir

Kefir ve probiyotik yoğurtlar bağırsakta iyi bakteri oranını artırarak şişkinliği azaltır. Türk’ler yüzyıllardır, kefiri hem beslenmek için hem de sindirim sistemi hastalıklarında kullanmışlardır.

Kefir içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor.

Bunun yanında, bugüne kadar bu konu üzerinde birçok çalışma da özellikle belirli Lactobacillus veya Bifidobacterium türlerini içeren kefirin kandaki yüksek kolesterol seviyelerini azalttığı gösterilmiştir.

Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ürünleri tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de ödem tutumunu önleme adına çok önemli.

ÖDEM ATICI RENKLİ YOĞURT KÜRÜ TAFİRİ

Malzemeler :

Yarım kase yoğurt

1 çay kaşığı limon suyu

½ çay kaşığı kuru nane

Yarım tatlı kaşığı zencefil

Yarım tatlı kaşığı zerdeçal

Hazırlanışı

Yarım kase yoğurdu bir kase kabın içerisine ilave edin .1 çay kaşığı limon suyu ½ çay kaşığı kuru nane,zencefil ,zerdeçal ilave ettikten sonra tadını vermesi için tarçın ilave edebilirsiniz.

7.Su

Vücut dokularının belirli bir miktar tuza ihtiyacı vardır. Ancak fazla tuz tüketildiğinde vücut tuzu tutarak ödem oluşumuna neden olur. Günlük 2-2,5 litre su içmek ödem tutulmasını önlemek ve atımına yardımcı olmak için çok önemli. İçeceğiniz suyun içerisine çubuk tarçın, elma dilimleri, salatalık dilimleri veya taze nane yaprağı gibi besinleri serpiştirmeniz de hem suyunuzun antioksidan kapasitesinin artmasına ve ödem atılmasına hem de tadının daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor.

Bunun için de ödem atmanın en etkili yolu su tüketmek! Her ne kadar su içmek sağlıklı olsa da önemli olan su tüketimini gün içine yaymak. Art arda içilen su vücut için zararlı da olabiliyor ve hatta aşırı su tüketimi de ödem oluşturabiliyor. Unutmamak lazım ki her şeyin fazlası zarar!

Sıvı bizim için önemli, günlük iki üç litre sıvı tüketilmeli diyoruz. Tuz kısıtlaması önemli. Eğer vücutta bir sıvı retasyonu yoksa, kalp hastalığı olabilir veya herhangi bir nedenle vücutta ödem olabilir. Hipertansiyon gibi bir durum söz konusu değilse, aslında tuz kısıtlamasına da gerek yok. Ama Ayşe hocamın söylediği gibi, normal biz tuzlu yemeği seven bir toplumuz, gerçi bizden de daha fazla tuzlu yemek yiyen toplumlar var, Japonya gibi. Ama biz tuzsuz bile yediğimizde, içine hiç tuz katmadığımız zaman bile biliyoruz ki, sodyum ihtiyacımızı aslında karşılıyoruz. O nedenle, mümkün olduğu kadar tuz miktarımızı azaltmamız gerekiyor.

ÖDEM ATICI YEŞİL DETOKS SU

Malzemeler:

2 litre su

2 ince dilim misket limon veya limon suyu

3 adet maydanoz

½ yeşil elma ,

Hazırlanışı:

3 adet maydanozu, dilimlediğiniz yeşil elmaları ve misket limonları derin bir sürahi içine yerleştirin daha sonra üzerine 2 litre suyu ilave ediniz arzu ederseniz 2 yemek kaşığı limon suyu tercih edebilirsiniz

8.Salatalık

İçeriğinde beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanlar bulunduran salatalığın yaklaşık yüzde 96’sı sudan oluşmaktadır.

Beslenme programınızda salatalığı içilen suya doğramak ve bekletmek antioksidan kapasitesi yüksek bir su tüketilmesini, dolayısıyla ödem tulumunun engellenmesini sağlıyor.

Özellikle sıcak havalarda ara öğünlerde tüketeceğiniz salatalık bu içerikleri sayesinde vücudun kaybettiği suyun yerine konmasında ve ödemin atılmasında önemli rol oynuyor.

Salatalıktaki sülfür ve silikon, böbreklerden ürik asidi temizlemede yardımcı olur.

9.Turp

Vücutta artan homosistein kalp krizi, bacaklarda dolaşım bozukluğu,inme  ve ödeme neden olabiliyor.

Turp yüksek oranda potasyum ve folat içeren doğal diüretik besinler arasında yer alıyor. Folik asit kanda homosistein seviyesinin azalmasında rol oynuyor.

Beslenme programınızda yer alan turpu salatalarda, ana yemeklerde veya suyunu tüketerek haftada 1 -2 kez turp tüketmek ödemin atılmasına büyük oranda yardımcı olabiliyor.

Ancak gaz problemine sebep olabileceği için haşlayarak yemek veya suyunu içmekte fayda var.

10.Yulaf

Yapısında bulunan beta glukan sayesinde bağırsak hareketlerinin artmasına, sindirim sisteminin hızlanmasına bu sayede vücuttan ödemin atılmasına yardım ediyor.

Beslenme programınızda ödem atmanıza yardımcı olarak yoğurdun içine,katarak, salatalarda ve  tatlılarda kullanarak ödem atmanıza destek olacaktır.

11.Yaban Mersini

A, B, C vitaminleri ile yüksek oranda lif içeren yaban mersini sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunuyor ve bu sayede kabızlığı önlemeye yardımcı olmaktadırç.

Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasında da faydalı olmaktadır.

Ayrıca online diyet paketlerimiz hakkında bilgi almak istiyorsanız bu linke tıklayabilirsiniz.